Røde Kors har lært af kontrakt-misere

Jørgen Poulsens efterfølger i Dansk Røde Kors må sandsynligvis indstille sig på andre kontraktforhold end den netop afskedigede Ny Alliance-politiker.

Når Dansk Røde Kors inden længe skal ansætte en ny generalsekretær, vil kontrakten formentlig se noget anderledes ud end det stykke papir, som tidligere generalsekretær Jørgen Poulsen skrev under på.

Dansk Røde Kors' pressechef siger lørdag, at nødhjælpsorganisationen har lært meget af sagen om Jørgen Poulsen, der valgte at blive folketingsmedlem for Ny Alliance.

- Helt klart. De ting, vi har lært af denne sag, hvor der har været uenighed om, hvordan kontrakten skal fortolkes, er naturligvis noget, som vi vil tage med, når der skal laves en kontrakt med en ny generalsekretær, siger pressechef Hans Beck Gregersen til Ritzau.

Han erkender, at kontrakten med Jørgen Poulsen ikke var klar nok.

- Vi har klart lært meget af dette. Alene, at der kan være så stor uenighed. Vores klare opfattelse var, at Jørgen Poulsen ikke har krav på noget. Efterfølgende kom der nogle jurister og siger, at ifølge sin kontrakt har Jørgen Poulsen krav på noget. Derfor er vi tvunget til at indgå et forlig. Det viser, at kontrakten ikke har været klar nok, siger Hans Beck Gregersen.

/ritzau/