Røde Kors afviser at give Jørgen Poulsen gyldent håndtryk

Jørgen Poulsen (NA) kræver gyldent håndtryk Røde Kors, fordi han føler sig fyret af nødhjælpsorganisationen. Vi skylder ham ikke noget, lyder det fra Røde Kors.

Det nyvalgte folketingsmedlem Jørgen Poulsen (NA) kræver et gyldent håndtryk af Dansk Røde Kors, fordi han mener at være blevet fyret som generalsekretær. Nødhjælpsorganisationen meddelte således dagen efter folketingsvalget Jørgen Poulsen, at det ikke var foreneligt med topposten hos Dansk Røde Kors at være politiker.

En meddelelse Jørgen Poulsen opfatter som en fyring, hvilket gør en forskel, da den tidligere generalsekretærs kontrakt indeholder en klausul om, at han får to millioner kroner, hvis Røde Kors fyrer ham.

- Min kontrakt er helt enkel, at jeg ved en fyring har to årslønninger, siger den 64-årige Jørgen Poulsen til politiken.dk.

Selv om parterne for øjeblikket forhandler om en fratrædelsesordning, så afviser Røde Kors den tidligere generalsekretærs krav. Pressechef Hans Beck Gregersen henviser til, at det hele tiden har stået klart, at nødhjælpsorganisationen ikke kunne have en generalsekretær, som samtidig var medlem af Folketinget.

/ritzau/