Røde Kors: 400 millioner havde gjort stor forskel i Syrien

Røde Kors ærgrer sig over, at 400 millioner kroner ender i statskassen og ikke hos folk i nød.

Arkivfoto: Det ærgrer Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors. Pengene kunne have gjort »en stor forskel« i verdens brændpunkter, understreger han. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAMEER AL-DOUMY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et fejlskøn af asyltallet for 2016 betyder, at 400 millioner kroner af udviklingsbistanden ender i statskassen i stedet for hos folk i nød. Det skriver Altinget torsdag.

Det ærgrer Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors. Pengene kunne have gjort »en stor forskel« i verdens brændpunkter, understreger han.

»Måske med den sultkatastrofe, vi oplever lige nu. Måske med at flygtninge i nærområder ikke behøvede at flygte til Europa eller Danmark«, siger han til Ritzau.

De 400 millioner kroner var afsat til nye asylansøgere i Danmark.

Regeringen havde regnet med, at 10.000 flygtninge kom til Danmark i 2016. Men langt færre endte med at tage turen hertil, og dermed går pengene tilbage til Finansministeriet.

Den danske udviklingsbistand ligger alligevel over FN's målsætning om at give 0,7 procent af bruttonationalindkomsten. Den situation stiller imidlertid ikke Røde Kors tilfreds.

»Hvis vi skal sørge for, at der sker udvikling, så mennesker kan blive, hvor de er, kræver det en solid udviklingsbistand. Også mere udviklingsbistand, end Danmark giver i dag«, siger han.