Rød klud for de Konservative - Eva Kjer deltager i krisemøde

Selv om de Konservative har bedt Eva Kjer Hansen om at holde sig fra eftermiddagens forsoningsmøde, er miljø- og fødevareministeren lige nu på vej dertil.

Miljø- og Fødevarerminister Eva Kjer Hansen til samråd i Miljø- og fødevarerudvalget onsdag d. 24. februar 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er netop taget fra Christiansborg til Marienborg for at deltage i et forsoningsmøde med blandt andre de Konservatives formand Søren Pape - selv om Søren Pape har frabedt sig Eva Kjer Hansens deltagelse.

"Statsministeren har bedt mig deltage i mødet, og jeg tager nu videre til Marienborg til de drøftelser," siger Eva Kjer Hansen og tilføjer, at hun ikke har flere kommentarer.

Reaktionen fra de Konservative politiske ordfører, Mai Mercado, lyder således:

»Vi har gjort vores holdning meget klart, og det vil være dybt mærkværdigt, hvis vi skal sidde til et møde med ministeren.«

De Konservative har denne uge understreget partiets mistillid til miljø- og fødevareministeren.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indkaldte onsdag til en række forsoningsmøder med lederne af regeringens tre støttepartier, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de Konservative. Møderne skal med statsministeren ord være med til at genskabe tilliden »i den blå familie«.

Den højspændte konflikt mellem de Konservative og regeringen udspringer af, at Eva Kjer Hansen flere gange har oplyst Folketinget, at landbrugspakken vil gavne miljøet, og at mængden af kvælstof til havmiljøet allerede vil blive reduceret i år.

Men en gennemgang foretaget af Berlingske har vist, at regeringen kun kan få regnestykket til at gå i grønt plus allerede i 2016, fordi der er indregnet forhold, som ikke har noget med landbrugspakken at gøre, og fordi man har indregnet effekter fra tidligere år.