Rød forvirring om tykke toldere

Snakkede Villy Søvndal i virkeligheden om »24 toldere« og ikke »fire tykke toldere« ved SFs landsmøde i maj?

Der lød højlydt kritik fra Landsforeningen for overvægtige, da Villy Søvndal i sin formandstale ved SFs landsmøde i maj beskrev aftalen om øget toldkontrol mellem regeringen og Dansk Folkepartis som »fire tykke toldere i Kruså«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der lød højlydt kritik fra Landsforeningen for overvægtige, da Villy Søvndal i sin formandstale ved SFs landsmøde i maj beskrev aftalen om øget toldkontrol mellem regeringen og Dansk Folkepartis som »fire tykke toldere i Kruså«. Nu sætter SFs EU-ordfører, Pia Olsen Dyhr, spørgsmålstegn ved, om det nu også var det, Villy Søvndal sagde.

- Nu deltog jeg jo på SFs landsmøde, og så vidt jeg husker, sagde Villy Søvndal "24 toldere", udtalte Pia Olsen Dyhr tidligere i dag fra Folketingets talerstol, da oppositionens forslag om at skrinlægge beslutningen om den øgede toldkontrol blev behandlet.

Dyhr: Jeg kan have taget fejl

Kommentaren faldt efter et spørgsmål fra Venstres finansordfører, Jacob Jensen, der ville vide, om Pia Olsen Dyhr ville karakterisere grænsekontrolaftalen på samme måde som SFs formand.

Ifølge talen, der kan findes på SFs hjemmeside, fremgår det dog, at det vitterligt var »fire tykke toldere ved Kruså«, som Villy Søvndal refererede til. Pia Olsen Dyhr indrømmer efterfølgende, at hun kan have taget fejl.

- Det er det (24 toldere, red.), jeg har fået forklaret efterfølgende, fordi jeg spurgte til det. Det kan være, at jeg har fået det forklaret forkert, eller at det står forkert i talen, siger hun og henviser ellers til Villy Søvndal selv.

Og hvad sagde Villy Søvndal så? Var det fire tykke eller 24 toldere?

Begge dele, hvis man spørger SFs presseafdeling. I følge dem nævnte SF-formanden vitterligt, som det også fremgik i medierne, »fire tykke toldere« i sin tale. Under en opsamling dagen efter, valgte han dog imidlertid som et humoristisk indslag at ændre det til »24 toldere«, oplyser presseafdelingen.