Rød fører stadig efter en uges valgkamp

En uge efter valgudskrivelsen har styrkeforholdet mellem rød og blå blok kun ændret sig minimalt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De Radikale noterer fremgang, mens De Konservative står i stampe. Det er billedet en lille uges tid efter, at netop de to partier indgik en alliance om i samarbejde at modvirke blokpolitik efter valget.

Men ser man på det store billede, så har udviklingen i meningsmålingerne været minimal, siden statsminister Lars Løkke Rasmussen for en uge siden udskrev valg til Folketinget.

94 mandater eller 53,1 procent af stemmerne står rød blok til i den seneste Voxmeter for Ritzau, mens blå blok står til 81 mandater eller 45,3 procent af stemmerne.

Dermed er gabet mellem rød og blå indsnævret en smule siden valgudskrivelsen, hvor forholdet var 96 mod 79 i rød bloks favør. Men nogen afgørende ændring er der ikke tale om.

Socialdemokraterne står i dagens måling til 25,6 procent af stemmerne mod 25,5 dagen før, og De Radikale ligger uændret på 10,1 procent - hvilket er en fordobling i forhold til 2007-valgets 5,1 procent.

Opbakningen til SF siver fortsat på trods af, at partiformand Villy Søvndal har forsøgt at profilere sit parti ved at lægge mere kant til Socialdemokraterne. I dagens måling står SF til 11,0 procent mod 11,5 procent dagen før.

Enhedslisten fortsætter fremmarchen og står i dagens måling til 6,4 procent mod 5,7 procent dagen før.

Bevægelserne er inden for den statistiske usikkerhed.

Det gælder også i blå blok, hvor Venstre går tilbage fra 24,2 til 23,4 procent. De Konservative står til 6,3 procent mod 6,7 dagen før. Dansk Folkeparti får 11,2 procent - 0,1 procent mere end dagen før.

Liberal Alliance noterer fremgang fra 3,8 til 4,4 procent.

Kristendemokraterne klarer med 0,9 fortsat ikke spærregrænsen på to procent.

Målingen er foretaget via telefoninterview i dagene fra den 30. august til den 1. september med 1010 repræsentativt udvalgte personer over 18 år. Cirka 20,3 procent af de adspurgte er i tvivl om, hvem de vil stemme på.

Målingens maksimale usikkerhed er på 2,7 procent.

/ritzau/