Rød blok: Asylansøgere skal kunne arbejde efter få uger i landet

Så snart asylansøgere er kommet til Danmark, skal de have afklaret deres kompetencer, så de hurtigt kan komme i job, lyder, lyder et forslag fra SF. Enhedslisten og Socialdemokraterne bakker op.

Beboere i køkkenet på asylcenteret Auderød. Arkivfoto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Asylansøgere skal lettere kunne tage et job og bruge de kompetencer, de har. Sådan lyder det fra de røde partier forud for, at regeringen ventes at præsentere sit integrationsudspil. Det skriver Jyllands-Posten.

SF foreslår, at asylansøgeres kompetencer skal være afklaret allerede få uger efter ankomsten, og at der oprettes såkaldte jobbørser, som kan være bindeled mellem asylansøgere og virksomheder.

Integrationsordfører i SF Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) siger til avisen, at syriske flygtninge har både arbejdsmarkedserfaring og uddannelse med i bagagen.

»Og vi kommer ikke til at sende dem hjem inden for en overskuelig fremtid. Derfor skal vi skal have dem ind på et spor, hvor de er selvforsørgende,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt til Jyllands-Posten.

Forslaget bakkes op af Enhedslisten og Socialdemokraterne.

Politisk ordfører i Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen (EL) kalder forslaget »fornuftigt«.

Regeringen har allerede bebudet, at flygtninge skal have deres kompetencer kortlagt inden for tre uger, og Socialdemokraternes integrationsordfører, Mette Reissmann (S) siger, at de yderligere initiativer fra SF »peger i den rigtige retning«.