Rockerforbindelse koster Sass Larsen ministerpost

Socialdemokraternes politiske ordfører kan ikke sikkerhedsgodkendes på grund af forbindelse til kendt Bandidos-rocker.

Henrik Sass Larsen i maj 2011 foran Hugo's Kælder i Køge sammen med den ledende lokal-rocker, Torben Ohlsen Jensen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, bliver ikke minister i den kommende regering. Det bekræfter han selv. Top-politikeren træder samtidig tilbage som politisk ordfører for partiet, oplyser han.

- Jeg har begået en fejl, siger han til TV 2 News.

Sass Larsen trækker sig desuden med øjeblikkelig virkning fra de politiske forhandlinger om regeringsdannelsen, oplyser han til Berlingske.

Tidligere torsdag meddelte Sass Larsen S-formand Helle Thorning-Schmidt, at han ikke står til rådighed som minister i en ny regering. Årsagen er, at han ikke kan sikkerhedsgodkendes, fordi han har haft personlig kontakt til en rocker i Køge. Oplysningerne er endnu ikke bekræftet af andre end Henrik Sass Larsen selv.

Helle Thorning-Schmidt begræder imidlertid tabet af sin politiske højre hånd:

- Jeg har taget Henrik Sass' beslutning til efterretning. Det er en klog beslutning. Men jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg er oprigtigt ked af det, skriver hun i en kommentar.

Fældet af B.T.s historie

Dagbladet BT har skrevet flere historier om forbindelsen mellem politikeren og den kendte og voldsdømte rocker Torben Ohlsen Jensen. Blandt andre denne historie fra 14. juli i år. Torben Ohlsen Jensen er såkaldt 'sergent of arms' ved Bandidos Coast Town.

- Jeg har ikke noget forhold til ham (rockeren, red.). Jeg har mødt ham fysisk én gang, men det er alt i alt nok til, at jeg ikke kan sikkerhedsgodkendes, siger Henrik Sass Larsen.

Desuden har Henrik Sass Larsen haft "anden kontakt" med rockeren ved én anden lejlighed, fortæller han selv. Om der ligger mere til grund for den manglende sikkerhedsgodkendelse, vides endnu ikke.

- Jeg har begået en fejl. Jeg skulle meget klart og hurtigere have afvist vedkommende. Det kan jeg se nu, men det kunne jeg altså ikke dengang, lyder det fra den ærgerlige politiker.

Henrik Sass Larsen er flere gange blevet nævnt som et godt bud på en kommende finansminister. Han fik beskeden om, at han ikke kan sikkerhedsgodkendes fra "relevante myndigheder" - formentlig PET - onsdag.

Pålidelighed og strafbare forhold

Politiets Efterretningstjeneste ønsker ikke at kommentere den konkrete sag, men skriver på sin hjemmeside følgende om sikkerhedsgodkendelser:

- Personer, der skal arbejde med klassificeret information, skal sikkerhedsgodkendes. Derfor foretager Politiets Efterretningstjeneste en undersøgelse af den pågældendes personlige forhold. Om man kan blive sikkerhedsgodkendt afgøres på grundlag af en konkret vurdering af de oplysninger, der foreligger om personen. I undersøgelsen lægges bl.a. vægt på oplysninger om personens pålidelighed i forbindelse med håndteringen af fortrolige oplysninger, eventuelle strafbare forhold, et eventuelt alkohol- eller narkotikamisbrug, eventuelle alvorligere økonomiske problemer samt andre oplysninger af sikkerhedsmæssig betydning.

PET afgør dog ikke, hvem der kan eller ikke kan blive ministre.

Henrik Sass Larsen vil nu gå efter forskellige udvalgs- og ordførerposter, oplyser han og afviser samtidig at træde helt ud af politik.