Rocker: Sass taler usandt

Bandidos-rocker: Jeg kom til Hugos Kælder for at beskytte Sass Larsen og Tommy Kamp.

Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraternes Henrik Sass Larsens møde med det ledende medlem af Bandidos Torben Ohlsen Jensen 20. maj 2011 på et værtshus i Køge var ikke tilfældigt.

Ohlsen Jensen var tilkaldt for at beskytte Henrik Sass Larsen og hans ven, Køge-socialdemokraten Tommy Kamp.

Det fortæller Torben Ohlsen Jensen nu til B.T. og TV2 Nyhederne.

- Tommy Kamp ringede til mig og fortalte, at han sad nede på Hugos Vinkælder og gerne ville have, at jeg kom forbi. Jeg havde på fornemmelsen, at de synes, at det var en vældig god idé, hvis jeg lige kom forbi, siger Ohlsen Jensen.

Henrik Sass Larsen har hidtil forklaret, at mødet mellem ham og rockeren var fuldstændigt tilfældigt:

Rockeren dukkede op på værtshuset Hugos Kælder i Køge, og da han så Henrik Sass Larsen, satte han sig ned og ønskede at drøfte en sag om forældremyndighed.

Men ifølge B.T. var sandheden, at Henrik Sass Larsens nære ven, Køge-socialdemokraten Tommy Kamp, som Sass var sammen med, ringede til Ohlsen Jensen og bad ham kigge forbi.

Det gjorde han angiveligt, fordi idet de følte sig truet af to personer fra Cafe Vanilla på Torvet i Køge, der var kommet til stede.

Folkene bag Cafe Vanilla havde et par måneder før episoden politianmeldt Sass og Kamp for at have spist gratis på caféen som en slags bestikkelse for at få Tommy Kamps hjælp til at skaffe kommunal tilladelse til udendørsservering.

En af caféejerne, Murat Kitir, var dukket op på Hugos Kælder den pågældende aften og han erkender nu over for B.T., at han "nedstirrede" Sass og Kamp.

Herefter rejste Tommy Kamp sig, tog telefonen og ringede til Torben Ohlsen Jensen, der kort tid efter dukkede op.

Dagen efter modtog Henrik Sass Larsen denne sms fra Torben Ohlsen Jensen: "Hej Sass ... talte med Murat senere ... Bad ham lukke røven ... De skal bare skrubbe af ... Husk Sass ... vi er de stærkeste".

Det fremgår af et notat om hele sagen, som Henrik Sass Larsen har givet til Weekendavisen.

Sass Larsen afviser, at han er blevet beskyttet af Bandidos-rockeren.

/ritzau/