Riskær: Lige meget om Thorning eller Løkke er statsminister

Klaus Riskær Pedersen vil gerne være kandidat til Folketinget for Alternativet. Men om det er Løkke eller Thorning, der leder landet, betyder ikke noget, mener han.

Landet skal ledes sikkert og forsvarligt, men om det betyder Thorning eller Løkke er sådan set ligegyldigt, siger eksfangen og erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen til politiko.dk. Mandag har han meddelt, at han forsøger at gøre politisk comeback hos Alternativet, der vil pege på Helle Thorning-Schmidt (S) efter et folketingsvalg.

»Landet skal jo ledes sikkert og forsvarligt, og det er ikke forsvarligt at være i tvivl om, hvem der skal lede landet, og derfor synes jeg også, at ethvert parti skal komme med en udmelding. Og jeg synes sådan set, at hvis man mener Helle Thorning og rød blok, så er det helt fint. Det har intet at gøre med mit politiske engagement,« siger Riskær til politiko.dk.

Han mener i stedet for at fokusere på, hvem der skal være statsminister, skal man fokusere på politisk produktudvikling og innovation.

Og skulle han få magt, som han har agt i Alternativet, er der punkter i partiprogrammet, der gerne må ændres. For eksempel bør det slet ikke hedde »partiprogram«, siger han. I stedet skal det kaldes et idekatalog for »forhåbninger, aspirationer og illusioner«, siger han til politiko.dk.

»Der er forskellige dele af det, som ikke er hensigtsmæssige, hvis man gerne vil fremstå som en troværdig forretningsagent over for befolkningen. Derfor vil jeg meget gerne bidrage til, at vi kan få rettet her og der, hvor tingene er løbet af sporet,« siger han.

Klaus Riskær Pedersen har tidligere været medlem af Europa-Parlamentet for Venstre. Mandag kom det dog frem, at han for tre uger siden forsøgte at blive opstillet for de Konservative i Aarhus, men her takkede man nej til den kontroversielle kandidat.

Riskær er tidligere dømt for bedrageri, og han er også selv opmærksom på, at det kan blive en udfordring for hans kandidatur.

»Jeg har haft en del modgang i mit liv, som man selvfølgelig altid kan smide i ansigtet på mig. »Er det ikke noget med, at du har været en tur i spjældet? Det er sådan set en selvstændig del af det her projekt, at jeg gerne nu vil trække en streg i sandet, og så vil jeg gerne have afsanitæret og depuritaniseret det politiske system. Jeg er træt af, at vi har en politisk kaste, som nærmest er blevet et erhverv i sig selv, hvor mange går rundt og er politikere i anden eller tredje generation. Hvad fanden er det for noget,« lyder det fra Riskær.

17. marts skal Alternativets medlemmer i Københavns Omegns Storkreds stemme om Klaus Riskær Pedersens kandidatur.