Rigsrevisionen skal kigge på Udlændingeservice

Også Rigsrevisionen kan ende med at sætte lup på Udlændingeservice. Det sker efter, at borgere gennem flere år er blevet vildledt om mulighederne for at få ægtefæller med til Danmark.

Foto: Maria Hedegaard / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rigsrevisionens nyeste medlem – den radikale Manu Sareen – vil have Rigsrevisionen til at gå ind og undersøge Udlændingeservice, der gennem flere år har vildledt om familiesammenføringer.

”Jeg agter at tage sagen op som statsrevisor. Jeg vil spørge i revisoratet, om vi skal spørge rigsrevisoren, om han vil tage sagen op,” forklarer Manu Sareen.

Han vil have en forklaring på, hvordan det kan være, at borgere med ønsket om en familiesammenføring, har fået svar fra Udlændigneservice, der mildt sagt stritter i alle mulige retninger.

Få har fået den rigtige besked: I virkeligheden har danskerne i årevis – helt lovligt – kunnet undgå 24-års regel og tilknytningskrav ved at tage eksempelvis et sommerjob i et andet EU-land. Efter mellem to og ti uger kan danskeren vende hjem og få sin udenlandske ægtefælle med, fastslår integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) og Udlændingeservice i et svar til Berlingske.

Den mulighed har Udlændingeservice i årevis undladt eller nægtet at informere om, og i andre tilfælde har man oplyst, at der kræves markant længere ophold i udlandet.

»Fire-seks måneder er den standard, de har kørt med indtil nu, når vi har spurgt,« forklarer formand for foreningen Ægteskab Uden Grænser, Bolette Kornum.