Rigsretsekspert: Undersøgelse er på sin plads

En kulegravning af tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen og Skatteministeriets rolle i Thornings skattesag er helt på sin plads, vurderer ekspert.

Ill i forbindelse med Thor Möger Pedersens pressemøde 2. december 2011 om skattesag (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2011) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opfattelsen af, at en undersøgelseskommission i Troels Lund Poulsen-sagen er overflødig møder nu skarp modstand fra en af Danmarks få eksperter i jura og praksis i forløbet op til de meget sjældne rigsretssager. Det skriver B.T.

Tidligere på lørdagen kom det ellers frem, at advokat og tidligere formand for Skatterådet, Lida Hulgaard, ikke fattede, hvad en kommission skulle til for.

Henrik Holm-Nielsen, der er tidligere topadvokat og udspørger i undersøgelseskommissionen, som førte til Tamilsagen i 1993, udtaler imidlertid til B.T., at en tilbundsgående undersøgelse i Troels Lund Poulsen-sagen er helt naturlig.

- Den undersøgelseskommission er i den grad på sin plads. Med de oplysninger, der foreligger og de redegørelser, jeg har set omtalt, er det helt naturligt med en undersøgelse. Jeg deler ikke den holdning, at en undersøgelse er overflødig, siger Henrik Holm-Nielsen til B.T.

Holm-Nielsen påpeger, at næste skridt nu vil være at indkalde alle de relevante personer, som er nævnt i de foreløbige redegørelser.

- Man vil sige til f.eks. skattedirektør Erling Andersen, at det er meget fint, hvad han har skrevet. Men nu handler det om, hvad der faktisk passerede, siger Henrik Holm-Nielsen.

Først herefter vil der danne sig et billede af, om en rigsretssag overhovedet kan komme på tale.