Rigspolitiet styrker indsats mod hadforbrydelser

Bekæmpelsen af religiøst og etnisk motiveret kriminalitet vil blive skærpet, lover justitsminister Mette Frederiksen. Hun erkender, at der er et stort mørketal på området.

Foto: Nils Meilvang. Der skal sættes stærkere ind over for hadforbrydelser såsom trusler, chikane og hærværk. Det slår justitsminister Mette Frederiksen (S) fast på et samråd om hadforbrydelser fredag.
Læs mere
Fold sammen

Der skal sættes stærkere ind over for hadforbrydelser såsom trusler, chikane og hærværk. Det slår justitsminister Mette Frederiksen (S) fast på et samråd om hadforbrydelser fredag.

Fremover vil Rigspolitiet således intensivere indsatsen, hvilket skal gøre det muligt at få en hurtigere afrapportering.

Intensiveringen sker blandt andet i kølvandet på terrorattentatet i februar i København, hvor synagogen i Krystalgade blev udsat for et angreb, der kostede en frivillig vagt livet.

Ifølge Enhedslisten - der har kaldt justitsministeren og social- og integrationsminister Manu Sareen (R) i samråd - er tonen blevet skærpet i debatten om ytringsfrihed og minoriteters rettigheder. Og partiets retsordfører, Pernille Skipper (Ø), har efterlyst mere viden og en bedre registrering af hadforbrydelser.

Fredag forklarer justitsministeren, at der er »mange mørketal« på området.

»Jeg tror, at der sker meget mere på det her område, end der statistisk set er opgjort, fordi mange tilfælde ikke bliver anmeldt,« siger Mette Frederiksen og opfodrer alle til at anmelde tilfælde af hadforbrydelser til politiet.

Torsdag blev en jødisk forretning i København ramt af religiøst motiveret hærværk. Her blev der smadret en rude og skrevet »jødesvin« på butikkens facade.