Rigmand lagde millionindbetaling til Skat på nettet: Jeg er ikke bedrager

IT-iværksætter Martin Thorborg kom under beskydning på Twitter. Det fik ham til at dokumentere for enhver, at hans selskab i år har betalt millioner i skat.

It-iværksætteren Martin Thorborg blev træt af folks mistænkeliggørelse af, om han nu også betaler skat. Derfor lagde han søndag et screenshot ud med sit kontoudtog. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jørgen Kirk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har du intet at skjule, har du næppe noget imod at dokumentere dette.

Efter den devise har IT-iværksætteren Martin Thorborg valgt at lægge sin virksomheds skatteindbetaling åbent frem på det sociale medie Twitter.

Årsagen var en række kritiske kommentarer fra brugere, som efter at have læst et Thorborg-interview i Berlingske om at tilhøre eliten mente, at IT-iværksætteren var kommet heldig til sine penge - og sikkert også snød i skat.

Noget, som Martin Thorborg bestemt ikke ville have siddende på sig.

»Jeg gider ikke, at folk insinuerer, at jeg er skattebedrager eller ikke vil bidrage til det danske samfund. Det irriterer mig naturligvis,« siger Martin Thorborg til Berlingske.

Derfor valgte han hurtigt at hente et kontoudtog fra netbanken frem på mobilen og tage et screenshot af de seneste skatteudbetalinger - to overførsler, der giver et samlet beløb på 9,2 mio. kr. til Skat. Desuden skal der til november betales personskat og ejendomsskat, fortæller Martin Thorborg.

»Der er nogle regler i vores samfund, og dem skal man overholde. Og såfremt man overholder disse regler, har man vel heller ikke noget problem med at dokumentere dette,« siger Martin Thorborg og bemærker, at enhver i øvrigt kan regne sig frem til skatteindbetalingen ud fra holdingselskabets regnskab.

»Mit skatteregnskab er så simpelt, at man tror, det er løgn. Jeg har ikke en bankkonto i udlandet eller andet mærkeligt. Det er meget gennemskueligt, at jeg har nogle danske indtægter, og dem bliver jeg beskattet af efter gældende regler,« siger han.

Flere har dog alligevel sået tvivl om, hvorvidt Thorborgs skatteforhold nu også er helt efter bogen.

»Der var nogen, der mente, at billedet var fake og photoshoppet. Så nu har jeg også lavet en video, hvor jeg logger ind i min skattemappe og viser, hvad jeg har indbetalt,« forklarer Martin Thorborg.

Kan slet ikke svare sig at snyde Skat

»Hvis jeg skulle lave en snedig skattekonstruktion, ville alle mine penge blive brugt på at få den udtænkt, så det kan slet ikke svare sig. Jeg tænker også, at det må være ret svært at snyde i skat i dag. Sælger jeg en virksomhed, så får jeg jo ikke en Egon Olsen-kuffert med kontanter, jeg kan stikke af med - sådan fungerer det jo ikke,« siger Martin Thorborg.

Hvordan har du det egentlig med at betale ni millioner i skat fra din virksomhed?

»Det er nu engang de spilleregler, vi har. Jeg kunne flytte til Schweiz eller tilbage til USA, hvis jeg ville betale mindre i skat, men nu har jeg valgt Danmark og de spilleregler, der gælder her,« siger Martin Thorborg og henviser til et tidligere interview i Berlingske om forskellen på det danske og amerikanske samfund.

Har du fået overbevist tvivlerne om, at sådan en som dig ikke er kommet heldigt til sin formue og ikke snyder i skat?

»Jeg håber da at have overbevist en god del, men der er nok en stor gruppe danskere, som ikke ønsker at forstå, at sådan nogle som mig er med til at sikre, at vi har et velfærdssamfund. Det er ikke rart at vide, at man lever på nas. Det er klart sjovere at bilde sig selv ind, at rigdom bare er noget, vi som et eller andet grundstof har her i landet. Så der er nok en del af befolkningen, jeg aldrig får overbevist.«