Revisorer bifalder styrkelse af Skats kontrolindsats

Skat bør tilføres flere kræfter, som kan rettes mod dem, der snyder. Det mener revisorernes brancheforening.

»Som det er i dag, kan der gå 30 år, hvor en virksomhed ikke ser skyggen af en kontrolmedarbejder. Derfor er der behov for et langt større kontroltryk end i dag.« Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Det giver rigtigt god mening, når regeringen i forbindelse med det kommende finanslovsforslag vil afsætte 400 millioner kroner over de kommende fire år til en øget kontrolindsats i Skat.

Det mener Charlotte Jepsen, der er administrerende direktør hos revisorernes brancheforening, FSR.

»Som det er i dag, kan der gå 30 år, hvor en virksomhed ikke ser skyggen af en kontrolmedarbejder. Derfor er der behov for et langt større kontroltryk end i dag.«

»Skat har selv analyseret sig frem til, at 70.000 virksomheder snyder i skat, men i øjeblikket kommer man kun ud til mellem 20.000 og 25.000 virksomheder,« siger hun.

Charlotte Jepsen mener, at en kombination af nye it-systemer og flere medarbejdere vil kunne styrke kontrollen af selskaberne.

»Systemerne er imidlertid stadig under opbygning, og man mangler valide data på visse stræk.«

»Derfor er man også nødt til at investere i medarbejdere, der kommer ud til virksomhederne,« siger hun.

Og så opfordrer FSR-direktøren ikke overraskende til, at man gør det mere attraktivt at lade sine regnskaber gennemgå af en revisor.

»Vi er bange for, at man får smurt pengene for tyndt ud, hvis man ikke fokuserer indsatsen.«

»Derfor er opfordringen herfra, at man ikke bruger krudtet på de virksomheder, der har orden i penalhuset, men i stedet lægger kræfterne der, hvor der er størst chance for gevinst,« siger hun.

/ritzau/