Rent bord inden energiaftale

Tidligere aftaler skal opfyldes, før Socialdemokraterne går med i ny energiaftale. For De Radikale er det et hovedkrav at få trafikkens CO2-udslip med i aftale.

Regeringen skal rydde et gammelt hængeparti af bordet og garantere, at den vindmølleudbygning, som den aftalte med oppositionen i 2004, rent faktisk bliver gennemført. Ellers bliver der ikke en ny bred aftale om dansk energipolitik.

- Hvis vi laver en ny aftale, og den gamle aftale endnu ikke er opfyldt, så kommer vi til at snakke om de samme vindmøller én gang til. Hvis de ikke kan leve op til den aftale, vi lavede i 2004, så er vores tillid til, at vi kan lave en ny aftale om udbygning af vindmøller, meget lille, siger Socialdemokraternes energiordfører, Kim Mortensen, efter et møde hos energiminister Jakob Axel Nielsen (K). Aftalen fra 2004 drejer sig om, at kommunerne skal finde pladser til opstilling af 350 megawatt.

For Det Radikale Venstre er nedbringelse af trafikkens CO2-udslip et hovedkrav i en aftale om energipolitikken.

- Hvis vi skal nå vores klimamål, er det meget vigtigt, at trafikområdet kommer med i en energiaftale, siger den radikale energiordfører, Martin Lidegaard.

/ritzau/