Region Syddanmark går ind i Holst-sag: »Ikke altid vandtætte skotter«

Region Syddanmark er ved at undersøge, hvad man ved om Christian Ingemann Nielsens ansættelse i regionen. Carl Holst beskyldes for at have brugt Ingemann til at føre valgkamp for sig.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når medlemmerne af Region Syddanmarks forretningsudvalg onsdag samles, skal de drøfte sagen om tidligere regionsrådsformand Carl Holsts (V) påståede brug af en regionsansat til at føre valgkamp.

Forud for mødet er regionen ved at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen, fortæller konstitueret regionsdirektør Jens Elkjær.

»Vi er i gang med at finde ud af, hvad vi har på den her sag, så vi kan orientere forretningsudvalget. Det er ikke sådan, at vi laver en undersøgelseskommission, men vi kigger vores sagsmateriale igennem om ansættelsesforholdet, så vi kan finde ud af, hvad der er op og ned,« siger Jens Elkjær til Berlingske Nyhedsbureau

Den pågældende medarbejder, Christian Ingemann Nielsen, var ansat som kommunikationsmedarbejder i Region Syddanmark i perioden fra august 2014 til juni 2015. Flere medier har i de seneste dage offentliggjort mails, SMS-beskeder og lignende oplysninger, der peger på, at han sideløbende med sin ansættelse i regionen arbejdede direkte for Carl Holst under valgkampen og blandt andet skrev debatindlæg og besvarede mails på hans vegne.

Ingemann blev ansat under projektet »Smart Velfærd«, og i stillingsopslaget står blandt andet, at han også kan »indgå i den løbende daglige betjening af den øverste administrative og politiske ledelse«.

Jens Elkjær erkender da også, at Christian Ingemann Nielsen har haft arbejdsopgaver, der har overlappet mellem flere forskellige områder.

»Christian Ingemann Nielsen kom til at sidde ved et skrivebord i forkontoret mellem regionsrådsformanden og regionsdirektøren, og jeg kan da forestille mig, at det kan have smittet lidt af på hans opgaveprofil. Nu er det ikke altid sådan, at der er fuldstændig vandtætte skotter mellem de opgaver, folk laver hos os. Men det skal selvfølgelig ske inden for rammerne af, hvad der er offentlig virksomhed,« siger Jens Elkjær.

Netop spørgsmålet om, hvorvidt Christian Ingemann Nielsen har holdt sig inden for rammerne af, hvad der er offentlig virksomhed, er essentielt. Viser det sig nemlig, at han direkte har ført valgkamp for Carl Holst, strider det mod, hvad han er ansat til, har blandt andet en ekspert i forvaltningsret fastslået.

Det er Jens Elkjær da også klar over.

»Der er ingen tvivl om, at hvis han har deltaget i tilrettelæggelse af kampagneaktiviteter - hvad jeg jo ikke ved, om han har - så ligger det uden for skiven af, hvad man sætter regionale embedsmænd til,« siger regionsdirektøren og fastslår:

»Det er ikke en opgave for regionen at føre valgkamp for en regionsrådsformand. Så hvis det er det, der er sket, er det ikke efter reglerne.«

Et flertal i regionsrådet har erklæret sig parat til at bede Region Syddanmark om at iværksætte en undersøgelse af forløbet. Det skal drøftes på onsdagens møde i forretningsudvalget.

Carl Holst selv fastholder, at Christian Ingemann Nielsen ikke har ført valgkamp for ham.