Regeringens lovede terrorstrategi lader vente på sig

Det trækker ud med det ekspertudvalg, som regeringen for snart fire år siden lovede at nedsætte for at forberede en ny strategi for bekæmpelsen af terror.

Foto: Thomas Lekfeldt. Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R).
Læs mere
Fold sammen

Det møder kritik fra begge sider i folketingssalen og fra flere interesseorganisationer, at regeringen endnu ikke har indfriet sit længe lovede løfte om at nedsætte et ekspertudvalg, der skal granske den danske terrorlovgivning, skriver Jyllands-Posten.

I lyset af de nylige terrorangreb i Paris er terrortruslen endnu engang blevet en højaktuel debat i Danmark, men det ekspertudvalg, der skal forberede en ny strategi for indsatsen mod terrorisme, er endnu ikke blevet nedsat.

Strategien blev ellers lovet i regeringsgrundlaget i 2011, og den nye radikale formand, Morten Østergaard (R), gentog i sommer, at udvalget ville blive nedsat i efteråret 2014.

Men der er endnu intet terrorudvalg, og det møder kritik fra en lang række aktører - blandt andre direktør i tænketanken Justitia, Jacob Mchangama, der i Jyllands-Posten hæfter sig ved, at det ikke burde være særligt svært at lave et kommissorium og finde de folk, der skulle sidde i udvalget.

På Christiansborg frygter Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper (Ø), at populismen vil sejre i valgåret, mens SFs retsordfører kalder det noget sløseri:

»Det betyder jo desværre, at vi nu står med alle mulige mere eller mindre hovsa-forslag til stramninger efter angrebet i Frankrig,« siger hun til Jyllands-Posten.

Justitsminister Mette Frederiksen oplyser til avisen, at regeringen »er i gang med at forberede« udvalget.