Regeringens finanslovudspil lægger op til besparelser for 6,7 milliarder

Lars Løkke Rasmussens regering vil bl.a. skære udviklingsbistanden med 2,3 milliarder kroner allerede næste år.

Arkivfoto: Finansminister Claus Hjort Frederiksen Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen lægger i sit finanslovudspil, der er blevet offentliggjort tirsdag formiddag, op til besparelser for 6,7 milliarder kroner.

I finanslovudspillet, »Stramme rammer - klare prioriteter«, står der således:

»Med forslaget til finansloven for 2016 lægges der op til omprioriteringer og budgetforbedringer for i alt cirka 6,7 milliarder kroner. Det er disse konkrete budgetforbedringer, som gør det muligt at gennemføre de centrale prioriteter, der fremgår af finanslovforslaget for 2016.«

Regeringen vil blandt andet skære udviklingsbistanden med 2,3 milliarder kroner allerede næste år, ligesom den vil skære 1,4 milliarder kroner fra bevillingerne til forskning.

Desuden skal SR-regeringens børneudspil til 2,5 milliarder kroner, der blandt andet skulle sikre flere pædagoger, sløjfes.

Derudover lægger regeringen op til at stramme op på flere områder af udlændingepolitikken. Blandt andet vil regeringen »udvide målgruppen« for integrationsydelsen på SU-niveau.

Regeringen vil til gengæld tilføre sundhedsområdet 2,4 milliarder kroner ekstra i 2016 til blandt andet ny medicin og bedre forhold for ældre patienter.

BNB