Regeringens besparelser vil ramme yderområder

I regeringens finanslovsforslag vil besparelser på det grønne område ramme grønne puljer og projekter i landdistrikterne. Det fjerner beskæftigelsen fra »rigtig mange mennesker«, lyder det fra de Radikale.

Ida Auken (R) kritiserer regeringens kurs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens regeringen flytter 3.900 statslige arbejdspladser ud i landet, vil den fra næste år skære hårdt i grønne puljer og projekter i landdistrikterne. Det skriver Politiken.

Besparelserne på næste års finanslov rammer nemlig en lang række områder fra skovrejsning og fremme af økologisk landbrug til stop for støtte til jordvarmeprojekter, og de fleste penge skal spares ved, at støtten til kollektiv trafik på landet skal skæres med 265 millioner kroner.

De Radikales miljøordfører, Ida Auken (R), siger til Politiken, at man ved at fjerne en masse konkrete projekter, også fjerner beskæftigelsen »for rigtig mange mennesker« og henviser til, at energiteknologiske støtteordninger har betydet meget for den kraftige stigning i eksport af dansk energiteknologi og dermed har givet masser af arbejdspladser.

Samtidig mener Ida Auken, at det vidner om en »grundlæggende foragt for miljø og natur«.

Det har ifølge Politiken ikke været muligt at få en kommentar fra de tre relevante ministre på området, men ordfører for energi, klima og landdistrikter, Thomas Danielsen (V) siger til avisen, at han ikke kan genkende billedet af, at regeringen svigter yderområderne.

»Jeg kan ikke andet end at trække på smilebåndet,« siger Thomas Danielsen til Politiken og tilføjer, at ingen regering har gjort så meget for landdistrikterne, som den nuværende.