Regeringen vil stramme udlændingepolitik

Ved Folketingets åbning slog statsministeren fast, at udlændingepolitikken skal strammes yderligere.

Rasmus Jarlov, Lars Løkke Rasmussen og Anders Samuelsen ankommer til Christiansborg slotskirke. Folketinget åbner tirsdag den 3. oktober 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Afviste asylansøgere skal sendes hjem. Reglerne for at få dansk statsborgerskab skal strammes. Og indsatsen mod parallelsamfund skal styrkes.

Det er en række af de områder, hvor regeringen vil sætte en hårdere kurs. For udlændingepolitikken kan og skal strammes yderligere, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

»Regeringen vil fortsætte den stramme udlændingepolitik,« sagde Løkke fra talerstolen i Folketingssalen under sin åbningstale tirsdag.

Det går den rigtige vej på området, mener statsministeren, men målet er stadig ikke nået. Der er fortsat problemer, og dem skal der sættes ind overfor.

»Vi arbejder på at få de asylansøgere, som er blevet afvist, sendt hjem. Vi vil holde fast i stramme familiesammenføringsregler.«

»Og vi vil stramme reglerne for indfødsret. Dansk statsborgerskab er for dem, der ønsker at være en del af Danmark. For mennesker, der vil vores værdier og demokrati,« siger statsministeren.

/ritzau/