Regeringen vil skære i pladser på engelsksprogede uddannelser

Der bliver 1000 til 1200 færre pladser til engelsksprogede studerende på danske universiteter fremover.

Der bliver færre pladser til internationale studerende fremover. Det har forsknings- og uddannelsesministeriet besluttet. Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal være mellem 1000 og 1200 færre pladser på uddannelser, hvor en stor andel forlader Danmark kort efter endt uddannelse, mener regeringen.

Derfor har uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) bedt universiteterne om at hjælpe med at skære på pladserne på de engelsksprogede uddannelser, hvor de studerende oftest rejser fra Danmark.

Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Ministeren roser i en kommentar internationale studerende for at "udvide danske studerendes horisont" og være "højt kvalificeret arbejdskraft for Danmark".

»Men vi kan ikke løfte andre landes uddannelsesforpligtelse,« siger han.

»Vi skal derfor gøre mere for, at dygtige internationale studerende bliver og arbejder her efter uddannelsen, og vi skal tilpasse antallet af pladser på de uddannelser, hvor de studerende hurtigt smutter hjem igen.«

Seks ud af otte universiteter kommer til at skære, oplyser ministeriet.

Beslutningen kommer efter en analyse fra Tommy Ahlers ministerium viser, at 42 procent af nyuddannede på engelsksprogede uddannelser er udrejst fra Danmark, to år efter de har fuldført.

Kun omkring hver tredje arbejder i Danmark efter to år.

/ritzau/