Regeringen vil sende udlændinge hjem for 125 millioner

Danmark og Nigeria har indgået en aftale om samarbejde om hjemsendelse af afviste asylansøgere.

-Arkiv- SE RITZAU Partifælle erkender Støjberg-fejl i sag om asylpar - - - Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg har fredag den 23. juni 2017 kaldt udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i åbent samråd om beslutningen undtagelsesfrit at adskille ægtepar på asylcentre, hvor den ene ægtefælle er under 18 år. Det er andet samråd om samme sag og det første samråd 1. juni varede hele fem timer.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Regeringen vil bruge 125 millioner kroner til at hjemsende afviste asylansøgere. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Det sker, efter at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) har indgået en aftale med den nigerianske regering om styrket samarbejde om blandt andet hjemsendelser.

»Hjemsendelse af afviste asylansøgere er en meget høj prioritet for regeringen«, udtaler Ulla Tørnæs i pressemeddelelsen.

»Derfor har vi gjort en række tiltag for at styrke hjemsendelsesarbejdet«, og vi fortsætter med at styrke indsatsen.

»Når vi skal begrænse den ukontrollerede migration, er det helt afgørende, at vi gennem det langsigtede udviklingssamarbejde bekæmper årsagerne til, at mennesker vælger at risikere livet på en håbløs tur mod Europa.«