Regeringen vil sætte pensionsalderen op

Danskerne lever længere, og derfor vil regeringen hæve pensionsalderen til 68 år fra og med 2030.

ARKIVFOTO. De Konservative opfordrer Venstre og Socialdemokraterne til at udvise økonomisk ansvarlighed og hæve pensionsalderen. Venstres modstand skyldes taktik, mener Brian Mikkelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne skal blive længere på arbejdsmarkedet, fordi de lever længere. Det mener regeringen, der derfor foreslår at hæve pensionsalderen til 68 år, skriver Jyllands-Posten.

Som det ser ud nu, stiger folkepensionsalderen gradvist fra 65 år til 67 år fra og med 2022, men regeringen vil altså nu hæve pensionsalderen yderligere.

»Vi lever længere og længere. Det var derfor, pensionsalderen ved velfærdsaftalen i 2006 blev forhøjet fra 65 til 67 år. Og det er også derfor, at vi fremover vil hæve folkepensionsalderen i takt med, at levealderen stiger. På den måde gør vi pensionssystemet mere robust og sikrer finansieringen af det danske velfærdssamfund, herunder også selv pensionssystemet,« siger socialminister Manu Sareen (R) til Jyllands-Posten.

I 2006 aftalte partierne bag velfærdsaftalen, at pensionsalderen skal stige, hvis levealderen gør det, så man har 14,5 år på pension.

Manu Sareen vil derfor hæve pensionsalderen, så danskerne kan gå på pension, når de er 68 år gamle fra og med 2030.

Ministeren uddyber, at der i efteråret 2015 skal fremsættes et lovforslag, hvor pensionsalderen vil blive reguleret.

Venstre er parat til at hæve pensionsalderen, hvis regeringen kommer et med lovforslag, fortæller partiets næstformand, Kristian Jensen (V).

Ifølge Finansministeriets beregninger vil der opstå et hul på 50 milliarder kroner i statskassen, hvis pensionsalderen ikke bliver tilpasset danskernes levealder.

Pensionsalderen kan sættes op med højst et år ad gangen hvert femte år fra og med 2030.