Regeringen vil opgradere indsatsen for veteraner

Der skal iværksættes et servicetjek af indsatsen for veteraner, som har været udsendt i krig.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) lancerer et servicetjek af veteranpolitikken. Scanpix/Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere

På flagdagen for Danmarks udsendte annoncerer regeringen, at den vil iværksætte et servicetjek for at sikre anerkendelse, støtte og muligheder til Danmarks veteraner og deres pårørende.

- Alle vores veteraner har sammen med deres pårørende ydet en ekstraordinær indsats på Danmarks vegne. Derfor skal vi som samfund også yde en særlig indsats for dem.

- Servicetjekket peger på en række områder, hvor det danske samfund kan gøre det endnu bedre for veteranerne og deres pårørende, siger forsvarsminister Peter Christensen (V) i en pressemeddelelse.

I 2010 lancerede VK-regeringen veteranpolitikken, og nu følger V-regeringen op med et servicetjek.

Det peger på, at Danmark kan gøre langt mere for de pårørende og de mere end 50.000, der har været udsendt for Danmark siden 1948.

Forsvarsministeriet har bevilget omkring fem millioner kroner til Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt. Dermed bliver projektet udvidet til også at omfatte veteraner, der er blevet ramt psykisk af at være i krig.

Desuden vil regeringen iværksætte individuelle behandlingsforløb til veteraner med posttraumatisk stresssyndrom i alle regioner.

5. september er den ottende officielle flagdag for Danmarks udsendte.

/ritzau/