Regeringen vil »imødekomme« konservative miljøkrav

Vi synes, der er god ræson i også at drøfte kvælstofreduktion, og det kommer vi til med udspillet, siger miljøminister Esben Lunde Larsen. Regeringen fortæller ikke, hvor meget mindre kvælstof, der skal udledes. Men Søren Pape Poulsen erklærer sig tilfreds.

De konservative ser ud til at komme igennem med deres krav om, at klvælstofudledningen skal mindskes over de næste år.Miljøminister Esben Lunde Larsen siger i dag til TV 2 News, at han vil have Søren Pape Poulsens krav om en lavere kvælstofudledning med, når regeringen fremlægger deres udspil til en naturpakke. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De konservative ser ud til at komme igennem med deres krav om, at kvælstofudledningen skal mindskes over de næste år.

Miljøminister Esben Lunde Larsen siger i dag til TV2 News, at han vil have Søren Pape Poulsens krav om en lavere kvælstofudledning med, når regeringen fremlægger deres udspil til en naturpakke.

»Vi har en interesse i at øge biodiversiteten, det er det, der har været vores mål med at have en naturpakke, men vi synes, der er god ræson i også at drøfte kvælstofreduktion, og det kommer vi til med udspillet,« siger han til TV2 News.

»Jeg er optaget af, at vi i politik laver brede løsninger, som de forskellige politiske partier kan se sig i -  i det her tilfælde i forhold til miljøet og også i forhold til kvælstofreduktion. Hvem der står fadder går jeg ikke op i,« siger Esben Lunde Larsen.

Miljøministerens udmelding kommer to dage før den deadline, de Konservatives formand Søren Pape Poulsen før påske satte.

Dengang gav K-formanden regeringen 14 dage til at garantere, at udledningen af kvælstof sænkes i 2017 og 2018. Hvis ikke det skete, ville de Konservative forsøge at danne flertal uden om regeringen, lød det dengang i Berlingske.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) afviste dengang at give garantier på forhånd. Ifølge Ritzau lever regeringens udspil op til det konservative ultimatum, men i dagens interview med TV2 kommer Esben Lunde Larsen ikke ind på, præcis hvor meget mindre kvælstof, der skal udledes. Og han fortæller heller ikke, hvordan det skal ske.

»Jeg lægger mig hverken fast på antallet af tons, antallet af virkemidler, eller økonomi – for der skal jo finansiering til. Det skal bero på både udspillet og forhandlingerne, og de foregår som bekendt bag lukkede døre. Men jeg kan sige, at De Konservative bliver imødekommet i forhold til ønsket om, at der kommer kvælstofreduktion i pakken,« siger han til TV2.

Alligevel er der allerede nu konservativ-jubel på Twitter:

»God dag for miljøet! Regeringen har i dag accepteret vores krav om yderligere kvælstofsreducerende tiltag. Tilfreds!,« skriver partiformand Søren Pape Poulsen. Også Mai Mercado er begejstret:

»Esben Lunde og V-regeringen imødekommer @KonservativeDK på kvælstof. Der kommer kompenserende tiltag i ny naturpakke. Godt!,« skriver hun.

Også den konservative miljøordfører, Mette Abildgaard, er glad her til morgen:

»Rigtig dejlig nyhed! Tiltag der reducerer kvælstofudledningen + flere penge til Naturpakken! Fantastisk!«