Regeringen vil have hver anden flygtning i arbejde

Kommer hver anden flygtning i job, er der ifølge regeringen ekstra 2,5 milliarder i statskassen i 2020.

Arkivfoto: Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Det er regeringens ambition, at hver anden flygtning kommer i arbejde.

Sådan lyder det i oplægget til trepartsforhandlingerne »Samarbejde om bedre integration«.

Torsdag har regeringen indkaldt repræsentanter fra arbejdsgivere og arbejdstagere til forhandlinger om, hvordan udfordringerne fra den store flygtningestrøm skal løses.

»Vi må stræbe efter, at mange flere nye flygtninge får et job.«

»Det er en ambitiøs sigtelinje. Når vi skal gøre den til virkelighed, forudsætter det en helt anden jobfokuseret indsats end hidtil,« lyder det i oplægget fra Venstre-regeringen.

Hvis det lykkes at få hver anden flygtning i arbejde, vil de offentlige finanser blive forbedret med 2,5 milliarder kroner i 2020, lyder vurderingen.

»Det er penge, som kan bruges til at forbedre vores samfund, skriver regeringen.«

Regeringen peger på, at kun tre ud af ti flygtninge er i arbejde efter tre års integrationsindsats. Og kun tre ud af 100 bliver erklæret jobparate med det samme.

Blandt de ikkevestlige indvandrere generelt set er kun hver anden i job, selv om mange har været her i ti år eller mere, fremgår det af regeringens oplæg

Ifølge regeringen lægger det pres på de offentlige finanser. I 2016 er der afsat 6,5 milliarder kroner til udgifter til integration.

Blandt de konkrete forslag, regeringen har lagt frem, er et kortere integrationsprogram. I dag er det tre år, men det skal kortes ned til ét år, har regeringen foreslået.

Samtidig stiller statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) både kommuner og virksomheder kontante belønninger i udsigt, hvis de får flygtninge i arbejde.

I oplægget hedder det desuden, at regeringen vil drøfte ansættelser med »tidsbegrænset oplæring«. Det skal være med til at få flere flygtninge i arbejde.

Du kan læse hele oplægget fra regeringen her.

/ritzau/