Regeringen vil have frit TV-valg i boligforeninger

Der skal sættes en stopper for de fælles TV-forsyninger, der tvinger mange danskere til at betale for kanaler, de ikke ønsker.

Arkivfoto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til efteråret kan et frit TV-valg for flere hundrede tusinde husstande i Danmark blive en realitet.

Det skriver DR Nyheder.

Regeringen vil nemlig have sat en stopper for de fælles TV-forsyninger, der tvinger mange til at betale for kanaler, de aldrig ser, i landets boligforeninger.

»Der er en stigende efterspørgsel fra borgere, der føler sig provokeret til at vælge en pakke, som nogen andre har bestemt. Det er en stigende irritation, der begyndte for år tilbage - derfor er det politik vilje til at se på, om vi kan gøre det på en anden måde,« siger kulturminister Marianne Jelved (R) til DR Nyheder.

Ifølge DR Nyheder viser en undersøgelse, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har lavet, at initiativet vil give lejerne en samlet besparelse på 68 millioner kroner. I gennemsnit svarende til 149 kroner om måneden per husstand.

Da der er tale om en lovændring, kan en aftale efter endte forhandlinger først lægges klar til efteråret, oplyser kulturministeren.

Det skønnes, at der er omkring 650.000 husstande, svarende til cirka hver fjerde danske husstand, der har fælles TV-forsyning.