Regeringen vil hæve ulandsbistand med mikrolån

Regeringen er varm på mikrolån som et middel til at hæve ulandsstøtten og skal mødes med en dansk udbyder. Dansk Folkeparti vil overveje en model uden risiko.

Danmark skal hæve ulandsbistanden ved at udbyde billige lån til afrikanere med små virksomheder. Især hvis det står til regeringen, der nu vil mødes med en dansk udbyder af mikrolån i Afrika, MyC4.

- Jeg har noteret, at jeg skal have et møde med MyC4 for at se på mulighederne for at investere yderligere i mikrolån, siger Venstres udviklingsordfører, Karsten Lauritzen, der får opbakning fra regeringspartneren Konservative og et flertal i Folketinget.

Også Dansk Folkeparti stiller sig positivt over for, at Danmark skal yde et stigende engagement i mikrolån. Men det skal ske inden for rammen af den ulandsbistand på 0,8 procent af BNI, som allerede gives og kun uden risiko for økonomisk tab til den danske stat.

- Hvornår skal vi mødes, spørger grundlæggeren af MyC4, Mads Kjær, og erklærer sig klar til at fordele en forsinket julegave i form af fordelagtige lån fra regeringen til små og mellemstore virksomheder i Afrika.

/ritzau/