Regeringen vil fjerne strandbeskyttelsen i byområder og ved havne

Kommunerne skal have mulighed for at ophæve strandbeskyttelseslinjen i områder mellem by og havn, mener miljøminister Eva Kjer Hansen, selv om Danmarks Naturfredningsforening protesterer.

Miljøminister Eva Kjer Hansen (V) vil ophæve strandbeskyttelseslinjens forbudszone, når det gælder bynære områder mellem by og havn.

Således skal kommuner og turistvirksomheder ikke længere spørge om lov hos Naturstyrelsen, når de for eksempel vil etablere bedre overnatningsmuligheder og nye aktiviteter i disse områder. Det skriver Jyllands-Posten.

Derudover vil det betyde, at foreninger som surf-, ro- og vinterbadeklubber heller ikke længere skal søge dispensation, når de på havneområder eller tæt derpå vil etablere eller udvide klubhuse.

Det gælder også turistvirksomheder tæt på kysten, hvis de vil opføre mindre anlæg som tennisbaner, swimmingpools og petanquebaner for at styrke turismen.

»Strandbeskyttelseslinjens forbudszone skal blødes op, så kommuner, foreninger og virksomheder får bedre muligheder for at bruge havne og udendørsarealer til at give danskerne flere tilbud til at nyde naturen,« siger miljøminister Eva Kjer Hansen til avisen.

Hun har tidligere bebudet, at hun vil give borgere inden for strandbeskyttelseslinjen lov til at lave højbede, terrasser, bålpladser eller gyngestativer uden at søge dispensation.

Men ministerens planer møder kritik hos Danmarks Naturfredningsforening, DN.

»Det er trist, for det lyder meget omfattende, og nu taler vi jo ikke bare om uvæsentlige ting som borde, bænke og højbede,« siger DNs præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen til Jyllands-Posten.