Regeringen vil buldoze boligblokke i ghettoerne

Regeringen vil bruge en halv milliard kroner på at rive boligblokke ned i ghettoområder. Det sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin tale til Folketingets åbning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke nok at male facader. Mure skal rives ned.

Sådan lyder et af budskaberne i statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) tale til Folketingets åbning.

Inden efterårsferien vil regeringen fremlægge en samlet ghetto-plan, og her vil det fremgå, at regeringen blandt andet afsætter en halv milliard kroner til at rive boligblokke ned.

Google Map: Her er danmarks 29 ghettoer

- Vi vil åbne ghettoerne mod samfundet, sagde Lars Løkke Rasmussen.

- Vi vil skal finde os i, at ballademagere laver uro og skaber utryghed. Derfor skal politiet være aktivt til stede i ghettoerne. Både i det daglige og når det brænder på, sagde Lars Løkke Rasmussen, der henviser til, at politiet nu går i gang med at udarbejde en ny national plan for indsatsen i ghettoområder.

- I Danmark har vi i generationer opbygget et tryg, rigt og frit samfund. Øget velstand og materiel fremgang har her stor betydning. Men det afgørende har været og er stadig vores værdier. Frihed til forskellighed. Ansvar for det fælles. Respekt for samfundets love. Ytringsfrihed. Lige muligheder for mænd og kvinder. En grundlæggende tillid til, at vi vil hinanden det godt. Vores rodfæstede demokrati. Det er stærke danske værdier, som vi aldrig skal give køb på, sagde Lars Løkke Rasmussen, der betegnede de 29 boligområder, som regeringen betegner som ghettoer, som en slags huller i danmarkskortet, hvor de danske værdier ikke længere gælder.

- Det skal vi gøre op med. Det skal vi aldrig acceptere, sagde Lars Løkke Rasmussen.

- Tiden er kommet til at gøre op med en misforstået tolerance over for den intolerance, der hersker i dele af ghettoerne. Lad os tale åbent om det: I områder, hvor danske værdier ikke har fuldt grundfæste, vil almindelige løsninger være helt utilstrækkelige, sagde han.