Regeringen snart klar med udvisningspakke mod bandemedlemmer

Søren Pape og Inger Støjberg vil om kort tid præsentere initiativer, der skal føre til flere udvisninger.

ARKIVFOTO 2013 af bandegrupperingen LTF / Loyal To Familia og politi. (Foto: Scanpix/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. - Når kriminelle udlændinge bliver dømt for at have begået grov vold eller organiseret kriminalitet, så har de i mine øjne fraskrevet sig retten til at opholde sig i Danmark.

Sådan lyder det fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Han vil om "meget kort tid" kommer med en pakke, der skal øge antallet af udvisninger.

Det siger Søren Pape Poulsen i sin tale som formand for De Konservative på partiets landsråd i København.

- Personer, som opholder sig i Danmark, skal vi behandle ordentligt. Men det må omvendt også være rimeligt, at vi kan sige farvel og tak til folk, hvis de ikke opfører sig, som man med rimelighed kan forvente, siger Søren Pape Poulsen i sin tale.

Her fokuserer han på det personlige ansvar og den mangel på respekt for myndigheder og andre borgere, som han mener er trængt frem i de senere år.

Særligt bandeskyderierne i København får hårde ord med på vejen. Her taler Pape om "hensynsløs" adfærd præget af mangel på respekt for myndighederne.

- Vi skal ikke samle på kriminelle udlændinge i Danmark. Kan de smides ud, ja, så skal de smides ud.

- Derfor vil jeg sammen med Inger Støjberg inden for meget kort tid komme med en række anbefalinger til, hvordan vi kan udvise flest mulige bandemedlemmer.

- Og lad mig sige det helt klart. Vi kommer til at gå lige til grænsen, når det kommer til udvisning af kriminelle udlændinge ikke mindst bandemedlemmer, siger Søren Pape Poulsen.

K-formanden fastslår, at han går ind for en international retsorden baseret på menneskerettigheder.

- Men det kan ikke være rigtigt at det er en menneskerettighed at opholde sig i Danmark som kriminel, bare fordi man har tilknytning til Danmark.

- Får vi ikke løst dette, så mister vi den folkelige opbakning til den internationale retsorden. Så simpelt er det, siger Søren Pape Poulsen og tilføjer:

- Så derfor håber jeg, at bandelederen af Loyal To Familia nu endelig bliver udvist af Danmark. Lad tredje gang ved domstolene blive lykkens gang. Folk som ham skal ud af Danmark nu.

/ritzau/