Regeringen skærper kampen for ytringsfrihed

Forbedrer mulighederne for at give ophold i Danmark til udenlandske forfattere, der er forfulgt i deres hjemlande. Og så kommer der en handlingsplan for at forebygge ekstremistiske holdninger.

Anders Fogh Rasmussen og frue ankom til åbningsgudstjenesten i formiddags. Foto: Nils Meilvang Fold sammen
Læs mere

Regeringen skærper kampen for ytringsfrihed og religionsfrihed.

- Vi vil forbedre mulighederne for at give ophold i Danmark til udenlandske forfattere, der er forfulgt i deres hjemlande, sagde statsministeren i sin sjette åbningstale som statsminister.

- I FN vil vi bekæmpe ethvert forsøg på at vedtage resolutioner, der sigter på at vedtage resolutioner, der sigter på at indskrænke ytringsfriheden, fortsatte statsministeren.

- Desværre er der i Danmark grupper af religiøse ekstremister, som ikke anerkender og respekterer de grundprincipper, det danske folkestyre bygger på, sagde statsministeren og roste politiets indsats i forbindelse med de seneste terrorsager.

Regeringen fremlægger her i efteråret en samlet handlingsplan for at forstærke indsatsen mod ekstremistiske holdninger og radikalisering blandt unge.

Samtidig kommer der en demokratikanon over de centrale begivenheder, filosofiske strømninger og politiske tekster, som har påvirket udviklingen af det danske folkestyre.

- Jeg håber, at denne demokratikanon vil blive brugt i undervisningen, i foreningslivet, i folkeoplysningen og over alt i samfundet til at styrke opmærksomheden, bevidstheden og debatten om demokratiet.