Regeringen rådgives af jakkesæt

Ud af regeringens 23 såkaldte særlige rådgivere er kun to kvinder.

Foto: GEORGES GOBET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen har indtil videre ansat 23 særlige rådgivere, som skal være ministrenes nærmeste medarbejdere.

Men kun to af dem er kvinder.

Det til trods for, at statsminister Helle Thorning-Schmidt tidligere har udtalt, at hun ønskede en regering med "reel ligestilling" og også på sit eget ministerhold har taget hensyn til kønsfordelingen.

Bag ministrene står dog en hær af mænd, og på de magtfulde poster som departementschefer i ministerierne er der også ganske få kvinder.

Ud af 19 departementschefer er kun tre kvinder. Det skriver Dagbladet Information.

Et underligt tal

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen er ikke just imponeret over den nye regerings ligestillingsindsats.

- Når man siger, at man vil have ligestilling i regeringen og i de ledende lag i samfundet, må man også forholde sig til de personer, der står lige bag de folkevalgte.

- Alle ved, at særlige rådgivere og departementschefer har stor indflydelse på den politik, der bliver ført. Det er temmelig underligt, at man ud af 23 særlige rådgivere kun har været i stand til at finde to kvinder.

- Med mindre man mener, at mænd har et særligt spin-gen, så er der noget helt galt, siger hun og bakkes op af professor og ligestillingsekspert Karen Sjørup fra RUC, som er overrasket:


- Det er forbløffende få kvinder og et paradoks, at kvinder på topposter åbenbart har behov for at omgive sig med sorte jakkesæt. Det vil sandsynligvis påvirke den rådgivning, ministrene får, siger hun til Information.

/ritzau/