Regeringen: Privatskoler skal høre børn før de smides ud

Regeringen vil lovgive for at sikre, at eleverne får stemme, hvis de bliver smidt ud af fri- og privatskole.

I knap fire ud af ti sager i skoleåret 2017/2018 blev eleverne på fri- og privatskoler ikke inddraget i det forløb, der førte til, at de blev smidt ud.

Det viser tal fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA), skriver Information.

Nu vil børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) sikre børns rettigheder til at blive hørt i sager, der vedrører dem selv.

- Børn har ret til at blive hørt i sager, der vedrører dem. Hvis de udskrives, skal de høres, fordi det er dybt indgribende i deres liv, siger Pernille Rosenkrantz-Theil til Ritzau.

En lignende rettighed gælder allerede for folkeskolen, men ikke for de 120.000 elever, der er indskrevet på fri- og privatskoler.

Tidligere undervisningsminister Merete Riisager (LA) tog i 2017 initiativ til at styrke vejledningen i at inddrage eleverne på de danske fri- og privatskoler.

Men ifølge EVA har det kun øget andelen af fri- og privatskoleelever, som inddrages i beslutningen om deres udsmidning, med få procentpoint fra 56 til 63 procent på tre skoleår.

Det er ikke tilstrækkeligt, mener Pernille Rosenkrantz-Theil, som nu vil drøfte muligheden for lovgivning på området med Folketingets partier.

/ritzau/