Regeringen og Enhedslisten tæt på dagpengekompromis

Efter måneders tovtrækkeri er regeringen og Enhedslisten tæt på et gennembrud i forhandlingerne om de udfaldstruede dagpengemodtagere: Ledige tilbydes seks måneders forsørgelse.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og Frank Aaen. Partiet har modtaget et nyt dagpengeudspil fra regeringen i de verserende dagpengeforhandlinger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen og Enhedslisten er tæt på et kompromis i den højspændte sag om de udfaldstruede dagpengemodtagere.

Berlingske erfarer, at regeringen under finanslovforhandlingerne har tilbudt Enhedslisten en model, der sikrer de udfaldstruede en ydelse, der svarer til kontanthjælp, i et halvt år, selv om de kun deltager i uddannelsesforløb af f.eks. 10 ugers varighed. Kravet er, at de tidligere dagpengemodtagere er jobsøgende, at uddannelsesforløbet er opkvalificerende for den enkelte, og at forløbet er godkendt af en sagsbehandler.

Enhedslistens top er særdeles fåmælt omkring tilbuddet, men gruppeformand Per Clausen er ikke afvisende.

- Jeg synes, det lyder spændende, men vi har ikke nogen aftale med regeringen om noget som helst – endnu, siger Per Clausen.

Ifølge Berlingskes oplysninger er der nu en indbyrdes forståelse mellem regeringen og Enhedslisten om en overordnet model. Enhedslisten havde helst set ændringer af selve dagpengereglerne, men har erkendt, at det ikke vil lykkes under finanslovsforhandlingerne.

Forhandlerne diskuterer i stedet, hvad man f.eks. skal kalde den særlige ydelse som svarer til kontanthjælpssatsen, og hvilke uddannelsesforløb og kurser, der skal berettige den særlige ydelse.