Regeringen og DF sænker bropris over Storebælt

Regeringen og Dansk Folkeparti sænker prisen for at køre over Storebæltsbroen.

RB plus. LA: Vi lever med anklager om kovendingerBrugerbetaling hos lægen, gratis kørsel over Storebælt og nul værnepligt. Liberal Alliance har vendt ryggen til en hel del for at komme i regering.Se Ritzau: Det danske havvand er det klareste siden 1989. Målt på sigtdybde var vandet i Kattegat og i andre åbne, indre danske farvande i 2013 det klareste siden 1989. ARKIVFOTO:. (Foto: Erik Refner/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Bilister skal fremover betale en fjerdedel mindre for at køre over Storebæltsbroen. Det har regeringen aftalt med Dansk Folkeparti, viser aftaleteksten.

»Vi sænker prisen for at køre over Storebælt med 25 procent,« siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Dansk Folkeparti har tidligere skudt idéen ned, fordi de hellere vil udbygge motorvejen over Fyn først.

Aftalen bliver et både og. Fra 2018 vil prisen falde. Takstnedsættelsen er først "fuldt indfaset", når motorvejen mellem Nørre Aaby og Odense V er fuldt udbygget til tre spor.

Regeringen skriver i aftalen, at den vil fremlægge en konkret model senere.

Da regeringen kom med sit forslag, lød argumentet fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), at det vil binde Danmark bedre sammen.

»Det gavner borgerne, og det gavner i høj også erhvervslivet,« sagde Brian Mikkelsen dengang.

»Takstnedsættelsen betyder øget mobilitet, da arbejdstagere lettere kan pendle mellem forskellige landsdele, og det betyder nye markedsrelationer og billigere fragt af varer på tværs af landet.«

I aftaleteksten er det skrevet ind, at de projekter, der er nævnt i regeringsgrundlaget, ikke blevet udskudt eller forsinket som følge af aftalen.

Der er tale om en ny midtjysk motorvej, en havnetunnel i København, en forlængelse af Hillerødmotorvejen og en motorvej til Kalundborg.