Regeringen med nyt bud på 2025-plan

Regeringens planer for dansk økonomi de kommende år præsenteres tirsdag. Blandt andet med pensionsforslag.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen økonomi- og indenrigsministeren Simon Emil Ammitzbøll finansminister Kristian Jensen vil torsdag d. 1. juni præsentere regeringens 2025-udspil. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

I efteråret 2016 måtte Venstre-regeringen opgive at komme igennem med sin 2025-plan, fordi den ikke kunne finde politisk flertal. Siden kom Liberal Alliance og De Konservative med i regeringen.

Tirsdag klokken 13.30 fremlægger finansminister Kristian Jensen (V), erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) den nye 2025-plan.

* For at holde styr på de offentlige udgifter har skiftende regeringer i de senere år opereret efter mellemfristede økonomiske planer.

* I de senere år har det været en 2020-plan, som har haft bred opbakning fra både Venstre og Socialdemokratiet.

* 2025-planen ventes ikke at indeholde konkrete politiske udspil.

* I stedet ventes den at vise, hvordan økonomien ser ud i 2025, hvis ikke politikerne gør noget. Og hvordan økonomien kunne se ud, hvis politikerne eksempelvis får flere til at gå fra offentlig forsørgelse til arbejde.

* Sideløbende med planen vil regeringen præsentere et udspil til en pensionsreform. Det skal indeholde incitamenter til at arbejde længere og incitamenter til at spare mere op til alderdommen.

* Planen har navnet "Vækst og Velstand 2025".

Kilder: DR, Ritzau