Regeringen lydhør for strammere kontrol af Nets

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, lytter gerne til forslag fra Venstre og de Konservative, der kræver strammere kontrol med Nets efter nye afsløringer. Regeringen vil dog afvente sagens endelige omfang.

ARKIVFOTO. Socialdemokraternes Trine Bramsen er klar til at stramme kravene for kontrol med Nets. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen er lydhør over for at stramme kontrollen med arbejdsmetoderne i Nets, efter det er kommet frem, at firmaet har forsømt kontrollen med sine medarbejdere.

Både Venstre og de Konservative har tirsdag forlangt, at der indføres øget kontrol og strammere regler for Nets-medarbejdere, som har adgang til danskernes kreditkorttransaktioner.

Den løsning vil Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S), ikke afvise.

»Det står efterhånden klart for alle, at der har været massive problemer i Nets, og det er fuldstændig uacceptabelt, at de ikke har haft bedre kontrol med deres medarbejdere,« siger Trine Bramsen til Berlingske Nyhedsbureau.

»Det vigtige er, at vi får undersøgt sagen til bunds, og at vi på den baggrund beslutter os for, om der skal stramninger til. Vi skal ikke lave bureaukratiske regler for samtlige virksomheder i affekt over, at Nets angiveligt ikke har kunne håndtere deres opgave. Jeg afviser bestemt ikke at stramme kontrollen med Nets, men det er for tidligt at lave lovændringer endnu,« siger hun.

DR Nyheder kunne mandag fortælle, at konsulentfirmaet PriceWaterhouseCoopers i 2010 foretog en undersøgelse af IBM, der er underleverandør til Nets. Og systemrevisionsrapporten advarede allerede dengang Nets om mulige huller i sikkerheden.

DR beretter, at den IBM-medarbejder, der solgte ulovlige oplysninger om kendte og kongeliges kreditkorttransaktioner til ugebladet Se og Hør, arbejdede i netop det område, som PriceWaterhouseCoopers havde advaret om.

»Det understreger, hvor lemfældig omgang Nets har haft med vores data. Det er dog mit indtryk, at en lang række virksomheder, der opbevarer vores data, tager opgaven mere alvorlig, så jeg tror ikke, at Nets er et generelt udtryk for en tendens i samfundet, når det kommer til databeskyttelse,« siger Trine Bramsen.

Hun understreger, at selv om regeringen afventer sagens endelige omfang, så sidder politikerne på Christiansborg ikke på hænderne.

»Justitsministeren har omgående sat et arbejde i gang, hvor vi kortlægger de krav, som der er til virksomhederne, og hvor vi har fokus på, om det giver mening at ændre loven eller indføre øget tilsyn. Vi skal dog vente og se resultatet af det arbejde, før vi træffer beslutninger,« siger Trine Bramsen.