Regeringen lover milliarder til udsatte

Regeringen har lagt en plan frem for indsatsen over for blandt andre voldsramte kvinder, hjemløse og udsatte unge. Området tilføres 1,75 milliarder kroner frem mod 2020.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hjemløse, unge med svære kår og voldsramte kvinder.

Det er kernegrupperne i en øget indsats, som Socialdemokraterne og de Radikale vil målrette flere ressourcer til.

Regeringspartierne vil løfte socialområdet frem mod 2020 med i alt 1,75 milliarder kroner. Penge, der skal tages fra satspuljeområdet, og blandt andet gå til bedre social indsats til udsatte unge, øget mulighed for gældsrådgivning og til voldsramte kvinder.

»Det her handler om menneskeskæbner. Om at vi skal hjælpe de mennesker i vores samfund, som har det allersværest. Fordi menneskers baggrund ikke må afgøre deres fremtid. Og fordi alle skal være en del af fællesskabet. Det har vi kæmpet for i snart fire år i regeringen, og med udspillet i dag tager vi endnu et ambitiøst skridt,« siger socialminister Manu Sareen (R) i en pressemeddelelse.

Udspillet omfatter konkret 285 millioner kroner i 2016 og samlet set 1,75 milliarder kroner indtil 2020.

Ifølge Manu Sareen vil regeringen også målrette ressourcer til omkring 4.000 anbragte børn mellem 12-17 år, der får mere hjælp til uddannelsesforløb.

Regeringen præsenterede i 2013 en social 2020-plan, der blandt andet fokuserede på at få flere unge i uddannelse, skabe færre hjemløse og en øget indsats mod kvindevold. Det nye udspil, der er døbt »Alle skal have reelt lige muligheder«, skal ses som en overbygning til 2020-planen.

»Investeringen muliggør, at der kan søsættes tiltag mod den negative sociale arv, ligesom de sociale 2020-mål skal understøttes,« skriver regeringen i sit udspil, der er »sikret finansiering«.