Regeringen kritiseres for at svigte private investorer

Investeringsforeninger, Finansrådet og den borgerlige opposition beskylder regeringen for at svigte danske investorer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fire skatteministre har i Helle Thorning-Schmidts (S) tid som statsminister svigtet danske privatinvestorer. Sådan lyder kritikken fra den samlede opposition på Christiansborg, brancheorganisationen Investeringsforeningsrådet (IFR), Dansk Aktionærforening og Finansrådet, der repræsenterer de danske banker. Det skriver Børsen.

Kritikken går på, at ministrene på skift har forsømt en gennemgang af skatteregler, der i dag betyder, at danske privatinvestorer bliver beskattet langt hårdere, hvis de sætter deres midler i en udenlandsk investeringsforening.

»Skattereglerne virker som en mur rundt om Danmark på dette område. De udenlandske kan ikke sælge i Danmark, og vi kan ikke sælge i udlandet,« siger direktør i IFR Jens Jørgen Holm Møller til Børsen.

Det var Thor Möger Pedersen, der som skatteminister i 2012 lovede en analyse, som skal være forløber for en ændring af reglerne, men den kom ikke. Det gjorde den heller ikke under Holger K. Nielsen (SF) eller under Jonas Dahl (SF), og den er endnu ikke kommet under skatteminister Morten Østergaard (R).

Hans presseafdeling oplyser nu, at analysen først vil være færdig i løbet af året.

Erhvervsordfører for Venstre Kim Andersen (V) oplyser til Børsen, at partiet med de Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance i denne uge fremsætter et beslutningsforslag, der pålægger regeringen at gøre analysen færdig.

»Jeg synes, det er yderst uheldigt, at de her undersøgelser bliver udsat fra Skatteministeriets side. Det ligner en forhalingstaktik, men jeg forstår ikke hvorfor,« siger han til avisen.

Skatteministeren oplyser via sin presseafdeling, at regeringen sidste år igangsatte analysearbejdet, og at han løbende er i dialog med de forskellige interesseorganisationer på området, så der kan findes en god model.