Regeringen klar med skat på 150 procent

Selvom din nye computer er 10.000 kroner værd, så kan du risikere at skulle betale skat af 15.000 kroner, hvis du køber den gennem din arbejdsgiver.

Skatteminister Thor Möger Pedersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom din nye computer er 10.000 kroner værd, så kan du risikere at skulle betale skat af 15.000 kroner, hvis du køber gennem din arbejdsgiver. Det skriver nyhedsbureauet Newspaq.

Regeringen barsler nemlig med voldsomme ændringer i den såkaldte bruttolønsordning; en ordning der blandt andet bruges til at udstyre danskerne med lækre hjemmearbejdspladser, skriver bt.dk.

Ordningen har betydet, at der kan spares store summer på it-udstyr, fordi pengene trækkes fra lønnen før skatten. Men nu klapper fælden og det også for folk, der har købt for eksempel ny computer i god tro.

- Har du bestilt en computer, mobiltelefon eller iPad gennem bruttolønsordning, skal du sikre dig, at du får den udleveret i år. Ellers bliver det rigtigt dyrt, siger jurist med speciale i skatteret og personbeskatning hos Ernest & Young, Heidi Hjelmgaard, til Newspaq.

For bliver computeren først leveret næste år, bliver den omfattet af de nye regler, og så skal der betales skat af 50 pct. af nyprisen. Og det hvert af årene aftalen med arbejdspladsen løber.

- Mange bruttolønsordninger med køb af eksempelvis en computer løber over tre år. På den måde skal man faktisk betale skat af 150 pct. af nyprisen, siger Heidi Hjelmgaard til Newspaq.

Både oppositionen og Dansk Erhverv ryster på hovedet over regeringens nye tiltag

- Det er jo kun at gå fra slemt til værre. Det er en af grundene til, at vi ikke vil være med til at afskaffe multimediebeskatning, fordi vi ikke kunne få klar besked om, hvordan virkningen vil blive for danskerne. En samlet beskatning på 150 pct. virker jo helt håbløst, siger Venstres gruppeformand, Kristian Jensen til Newspaq.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra skatteminister Thor Möger Pedersen, men SFs skatteordfører Jonas Dahl erkender, at der muligvis er ting i de nye regler, der skal ses på igen.

Kilde: bt.dk