Regeringen klar med asylaftale senere på ugen

Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance er efter alt at dømme blevet enige om en asylaftale, som Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen betegner som et brud med årtiers politik.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen ventes onsdag at kunne præsentere en samlet asylaftale med Enhedslisten og Liberal Alliance. En delaftale om forbedrede vilkår for asylansøgerfamilier med børn er på plads, erfarer DR Nyheder.

- Denne her aftale, som vi forhåbentlig lander i denne uge, er simpelthen et brud med årtiers politik på det her område; som har gået ud på, at asylansøgere skulle sidde helt alene, passivt i et eller andet center - til at man rent faktisk nu giver dem mulighed for at få noget indhold i deres liv, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, til DR Nyheder.

Delaftalen indeholder ifølge DRs oplysninger syv konkrete elementer, der først og fremmest giver afviste asylansøgerfamilier med børn - der har fået endeligt afslag på asyl - tilbud om at flytte ud af asylcentrene til særlige boliger efter 12 måneder. I dag gælder tilbuddet først, efter familierne har opholdt sig i asylsystemet i 18 måneder.

Enhedslisten er tilfreds:

- Vi ved, hvor ødelæggende det er at bruge årevis på asylcentre. Og så har børnene virkelig været centrum for os. Fordi noget der er helt, helt veldokumenteret er, at børn tager skade af at tilbringe deres barndom i et asylcenter, siger Johanne Schmidt-Nielsen til DR Nyheder.

Der er afsat 10 millioner kroner til ændringerne af den delaftale, der omhandler asylansøgerfamilier med børn.

BNB