Regeringen indsætter kontrol ved svensk grænse 12. november

Regeringen præsenterer 16 initiativer, som skal skabe mere tryghed i det offentlige rum.

Justitsminister Nick Hækkerup og politidirektør Anne Tønnes fra Københavns Politi præsenterer en række initiativer der der skal styrke trygheden og sikkerheden i det offentlige rum på et pressemøde hos Københavns Politi torsdag den 10. oktober 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

Den midlertidige grænsekontrol ved den svenske grænse vil blive iværksat 12. november.

Det fortæller justitsminister Nick Hækkerup (S) på pressemøde på Politigården i København, hvor han præsenterer regeringens sikkerhedspakke.

Der bliver tale om periodisk kontrol et par gange om ugen, og den vil være rettet mod den organiserede kriminalitet.

Alligevel vil det ikke kunne undgås, at almindelige mennesker også kommer til at mærke grænsekontrollen, siger ministeren.

»Vi har alene siden februar i år haft 13 sprængninger i hovedstadsområdet. Sprængninger, som har bragt helt almindelige menneskers liv i fare.«

»Regeringen ser på situationen med stor alvor. Vi vil ikke finde os i, at kriminelle bander placerer bomber eller skyder på gaden,« siger Nick Hækkerup.

Han fortæller, at regeringen sammen med relevante myndigheder har undersøgt, hvilke initiativer der er nødvendige for at sikre trygheden i det offentlige rum.

»Indsatsen ved grænsen er et helt centralt element for at styrke trygheden i det offentlige rum,« siger ministeren.

Hele regeringens sikkerhedsudspil indeholder 16 initiativer. Blandt andet vil regeringen give politiet mulighed for at få adgang til mere tv-overvågning.

/ritzau/