Regeringen forventer at tage imod flere flygtninge

Regeringen forventer, at der kommer 15.000 asylansøgere om året de kommende fire år. Det fremgår af regeringens udspil til finansloven.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom en central del af Venstres valgkamp handlede om, at antallet af asylansøgere skal ned, er der lagt op til en mindre stigning i antallet af asylansøgere i det finanslovsforslag, som finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) præsenterer tirsdag.

Det skriver Politiken.

I 2014 kom der 14.792 asylansøgere til Danmark, og i hvert af de kommende fire år forventer Venstre-regeringen, at der vil komme en »tilgang til indkvarteringssystemet« på 15.000 personer.

Det er et skøn, den tidligere SR-regering lavede, men som den nye regering altså ikke har fundet anledning til at nedjustere trods valgets snak om en såkaldt straksopbremsning.

Finansministeriet fastholder dog, at Venstre-regeringen har et mål om at reducere udgifterne til udlændingeområdet med mindst en milliard kroner årligt i forhold til udgiftsniveauet under den forrige regering.

»De initiativer, som vi gennemfører, altså med integrationsydelsen og ting som integrationsministeren forhandler med partierne, skal sammenlagt bringe os op på en milliard kroner i besparelser«, siger Claus Hjort Frederiksen til Politiken.

Den radikale finansordfører, Martin Lidegaard (R) mener, at virkeligheden endelig har indhentet regeringen, hvad angår antallet af asylansøgere.