Regeringen dropper klimamål

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt vil skrotte målet om en udfasning af kul og naturgas. En udfasning er dyr for danske virksomheder, siger ministeren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De energitunge virksomheders konkurrenceevne skal forbedres, mener energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Derfor har regeringen besluttet at skrotte de danske delmål om udfasning af kul og naturgas, skriver Børsen.

»Det kan ikke nytte noget, at vi fører så dyr en energipolitik i Danmark, at det koster på konkurrenceevne og udfordrer statskassen uforholdsmæssigt meget. Vi kommer ikke til at rede verdens klima i den årsag. Så det her handler om at gøre energipolitikken billigere,« siger Lars Christian Lilleholt til Børsen.

Den tidligere SR-regering havde en ambition om, at kul og naturgas skulle være udfaset i henholdsvis 2030 og 2035, men ministeren lægger nu op til, at der ikke skal være nogen slutdato for de to energiformer.

Nyheden om, at regeringen vil droppe den del af dansk klimapolitik vækker glæde i Dansk Industri (DI), fordi en total udfasning af naturgas vil gå ud over virksomheders konkurrenceevne.

Det samme gør Villum Christensen (LA), som er klima- og energiordfører for Liberal Alliance. Han siger til Børsen, at han aldrig har haft »den helt store fidus til at lægge sig fast på bestemte tal«.