Regeringen dropper at udfordre FN's Flygtningekonvention

Både DF, LA og Konservative er skuffede over, at regeringen ikke vil modernisere FN's Flygtningekonvention.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) udtalte tidligere på året under en folketingsdebat, at FN's Flygtningekonvention skal "udforskes og om nødvendigt også udfordres". Scanpix/Simon Læssøe Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. FN's Flygtningekonvention er forældet i forhold til nutidens flygtninge- og migrantstrømme.

Den bør derfor moderniseres, fordi den forhindrer Danmark i at føre den rigtige flygtningepolitik.

Sådan har det indtil nu lydt fra Venstre både før og efter det seneste folketingsvalg.

Men i et svar til Folketinget er holdningen ifølge Information en anden.

- Regeringen mener ikke, at der i forhold til Flygtningekonventionen er tale om en fortolkning, der er kommet ud af trit med de oprindelige intentioner, skriver udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Regeringen vil i stedet koncentrere arbejdet med at sikre balancen mellem beskyttelsen af menneskerettigheder og selvbestemmelse omkring Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, lyder det.

Støjberg udtalte tidligere på året under en folketingsdebat, at FN's Flygtningekonvention skal "udforskes og om nødvendigt også udfordres".

De tre andre borgerlige partier anklager nu regeringen for at løbe fra et løfte, skriver Information.

- Det er virkelig kritisabelt, at Venstre gang på gang tordner løs om, hvor forfærdelig konventionerne - herunder FN's Flygtningekonvention - er, og når det så virkelig gælder, og man skal gøre noget, så falder man ned igen, siger Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, til Information.

Liberal Alliances integrationsordfører, Christina Egelund (LA), kritiserer i avisen også regeringens beslutning, som hun kalder overraskende.

Partiet har foreslået, at Danmark suspenderer sin deltagelse i Flygtningekonventionen i to år. I den periode skal det samtidig gøres umuligt at søge asyl i landet.

Inger Støjberg afviser i en skriftlig kommentar til Information kritikken fra de andre borgerlige partier.

- Hverken regeringen eller jeg har haft noget forslag om at træde ud af Flygtningekonventionen. Derfor er der intet nyt i det svar, jeg har sendt over til Folketinget, skriver hun i en mail til Information.

/ritzau/