Regeringen dropper at hæve pensionsalderen

Der kan ikke samles politisk opbakning til at hæve pensionsalderen, erkender statsminister Lars Løkke Rasmussen.

ARKIVFOTO. Statsminister Lars Løkke Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) opgiver at hæve pensionsalderen yderligere.

VLAK-regeringen havde et mål om at hæve befolkningens pensionsalder med et halvt år fra 67 år til 67,5 år.

Kovendingen sker i erkendelse af, at der ikke kan samles politisk opbakning til planerne, oplyser statsministeren.

På 20 år er levetiden for 60-årige mænd og kvinder steget med henholdsvis 4,2 år og 3,4 år ifølge Finansministeriet, skriver Jyllands-Posten.

»I dag lever vi længere, end vi regnede med, og samtidig mangler der ledige hænder. Derfor ville det være fornuftigt at justere forliget for at skabe større lighed mellem generationerne og sikre vores fremgang og velstand.«

»Det er dog overordentligt svært at se, at der kan samles bred opbakning til det. Regeringen har derfor besluttet, at de planer, som vi præsenterer om en uges tid, ikke vil indeholde det element,« udtaler Lars Løkke Rasmussen i en skriftlig kommentar.

Om godt en uge fremlægger regeringen sin 2025-plan. Den vil adressere, hvordan flere raske ældrefår lyst til at blive længere på arbejdsmarkedet, siger Lars Løkke Rasmussen til DR Nyheder.

De seneste ændringer af pensionsalderen skete i 2006 og 2011.

De største modstandere af at hæve pensionsalderen har været støttepartiet Dansk Folkeparti og det største oppositionsparti i Folketinget, Socialdemokratiet.

Allerede i februar i år gjorde S-formand Mette Frederiksen og DF-formand Kristian Thulesen Dahl det klart, at de ikke støtter tanken om at hæve pensionsalderen yderligere.

En tilfreds Kristian Thulesen Dahl siger søndag aften, at han hellere vil drøfte, hvordan ældre, der har lyst, kan blive længere på arbejdsmarkedet.

»Vi har en masse ældre, der gerne vil blive på arbejdsmarkedet, hvis de bliver efterspurgt,« siger han til TV2 News.

DF's formand mødes efter planen mandag i Cirkusbygningen i København med Mette Frederiksen og 3F's formand, Per Christensen, til et arrangement med titlen »Jagten på en fair pensionsalder«.

/ritzau/