Regeringen bruger 60 millioner kroner mod bander

Der afsættes en halv milliard til velfærd og 5,5 milliarder til Skat, ligesom regeringen vil bekæmpe bander.

Der var voldsomt politiopbrud ved byretten i København, da Shuaib Khan tirsdag d. 29.08 skulle for retten, da anklagerne ville forlænge hans varetægtsfængsling. Ingen Loyal To Familia-medlemmer eller familie mødte op i retten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Regeringen afsætter i finanslovsforslaget næste år en reserve på en halv milliard kroner til velfærd. Pengene har især fokus på sundhed og ældre.

I forvejen aftalte regeringen i juni med Kommunernes Landsforening og Dansk Regioner at bruge 1,3 milliarder kroner på velfærd i 2018 i kommuner og regioner.

Det fremgår af finanslovsforslaget, som finansminister Kristian Jensen (V). fremlægger torsdag.

Samtidig bruger regeringen 5,5 milliarder kroner på at styrke Skat de næste fire år. Beløbet bruges blandt andet mod skattesnyd. Skat fik fem milliarder kroner på finansloven for 2017, så de i alt får over 10 milliarder kroner.

Boligjobordningen gøres permanent, og fradraget målrettes til rengøring. Desuden bruger regeringen 60 millioner kroner årligt mod bandekriminalitet og 65 millioner kroner om året til hårdere straffe.

- Dansk økonomi er stærk og sund, og derfor er der råd til at investere i vores tryghed og sikkerhed. Politiet skal have flere ressourcer til at passe på danskerne og bekæmpe bandekonflikten, siger Kristian Jensen.

Regeringen bruger 410 millioner kroner over fire år på at forbedre danske veje. Desuden sænker regeringen taksterne på Storebæltsbroen.

 

- I år ser væksten ud til at blive den højeste siden 2006, ledigheden er lav, og beskæftigelsen stiger. Det skal kunne mærkes i alle dele af landet, så vi sammen kan gribe de muligheder, som opsvinget byder på, siger Kristian Jensen:

- Derfor afsætter vi penge til at gøre det lettere at komme frem og tilbage mellem landsdelene.

Regeringen vil flytte endnu flere statslige job fra Hovedstadsområdet. Der er en pulje på 150 millioner kroner næste år til netop det, og der kan komme flere penge.

/ritzau/