Regeringen beholder ekstra milliarder fra boligskat

Danskerne får kun penge tilbage i form af skattelettelser, hvis boligskatterne stiger markant mere end ventet.

Kun de indtægterne fra boligskatten, der overstiger det beløb, som regeringen har regnet med, vil ifølge regeringens forslag komme tilbage til skatteyderne i form af lavere skat på arbejde. Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere

København. Regeringen vil tilbageføre stigende boligskatter ved at sænke skatten på arbejde. Men den regner alligevel med at lade flere milliarder blive i statskassen.

Det skriver Jyllands-Posten.

For pengene sendes nemlig kun retur i form af lavere skat på arbejde, hvis indtægterne fra boligskatten frem til 2040 vokser mere, end regeringen selv har regnet med.

Og det forbehold glemte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ifølge avisen at nævne på Facebook, da regeringens udspil om boligskatter blev præsenteret.

Som svar på kritikken af udspillet, der blev kaldt en "en skidt plan med stigende skatter og et farvel til skattestoppet", skrev Løkke:

- Nu låser vi det samlede provenu.

- Stiger det over den grænse, sætter vi krone for krone indkomstskatterne ned.

I 2016 lander provenuet, altså de samlede indtægter på boligskatter, på cirka 42 milliarder kroner. I 2040, forventer Skatteministeriet ifølge avisen, at de stiger til i alt 44,7 milliarder.

Beløbet, der overstiger 42 milliarder, altså 2,7 milliarder, vil regeringen altså beholde i statskassen.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) understreger dog over for Jyllands-Posten, at hvis de nuværende regler fortsatte uændret, ville boligskatterne stige endnu mere, end det regeringen foreslår.

/ritzau/